fbpx

Afsluiting

Wat goed! Jullie hebben de hele online training doorlopen. Jullie weten nu wat aandacht is en dat je je aandacht zelf kunt sturen. Ook hebben jullie ontdekt wat er gebeurt als je je aandacht op een ding richt. Jullie hebben geoefend met stilte-oefeningen en opdrachten gemaakt. Jullie hebben bijvoorbeeld aangegeven wat je allemaal opmerkt tijdens een stilte-oefening, jullie hebben geluiden getekend, jullie hebben omschreven wat er gebeurt als iets stom, spannend of eng is en jullie hebben manieren bedacht om je beter te concentreren en lekker te slapen. Ik hoop dat het jullie allemaal helpt om meer rust en focus te hebben! 

Deze video duurt 1.29 minuten.

Audiofragment ‘Meditatie’ 
Dit audiofragment duurt 3.33 minuten.

De online training Rust en Focus zit erop. Dank je wel dat je hebt meegedaan! Om ook in de toekomst rust en focus te blijven houden, kun je de (stilte)oefeningen uit deze online training herhalen. Kies een favoriet of wissel af. Doe waar jij blij van wordt!

Extra informatie voor ouders

Jullie hebben de hele online training doorlopen. Ik hoop dat het jouw kind meer rust en focus heeft gebracht! En ik ben heel benieuwd hoe jullie het hebben ervaren. Wat vonden jullie goed? Wat kon beter? Laat het me weten door dit formulier in te vullen. Het formulier bevat maar vijf vragen en vraagt weinig tijd van je. Je maakt mij er wel heel blij mee.

Een vervolg?
Denk je nu: we zijn lekker op dreef, maar kunnen nog wel wat extra hulp gebruiken? Dat kan! Misschien zijn de opties hieronder wat voor jullie. Zoek je iets anders of heb je vragen? Bel of mail me dan. Ik ben bereikbaar via 06-42714441 en info@focusenkids.nl. Heel veel succes en wie weet tot ziens!

Individuele aandachttraining

Hebben jullie de oefeningen en opdrachten positief ervaren, maar merken jullie dat het lastig is om zelf door te blijven zetten? Dan is de individuele aandachttraining een mooie aanvulling. Tijdens deze training ga ik gemiddeld acht weken lang een uur per week individueel met jouw kind aan de slag. We trainen zijn aandacht tijdens stilte-oefeningen en pakken eventuele andere obstakels aan. Denk daarbij aan concentratie, zelfvertrouwen, plannen, etc. We maken een plan op maat zodat jouw kind straks alles in huis heeft om zelf meer rust en focus te creëren. 

Kosten individuele aandachttraining

 • Vrijblijvend telefonisch informatie- en kennismakingsgesprek: gratis
 • Eenmalig intakegesprek van 45 minuten: € 45,-
 • Individuele training: € 65,- per les van 60 minuten (gemiddeld 8 lessen in totaal)
  Dit is inclusief een plan op maat, cursusmateriaal en een wekelijkse mail met o.a. oefeningen.

Kiezen jullie voor individuele aandachttraining? Dan krijg je 50% van de kosten van de online training terug!

Meer informatie
Lees hier meer over aandachttraining.

Aanmelden
Meld je aan door te mailen naar info@focusenkids.nl


Individuele mindsettraining

Er zijn kinderen die uitdagingen op school met veel plezier aangaan, hard werken voor goede resultaten en zich niet uit het veld laten slaan door tegenslagen zoals onvoldoendes. Zij zetten de zogenaamde groeimindset in. Er zijn ook kinderen die bij voorkeur alleen gemakkelijke opdrachten doen, het liefst geen fouten maken en zich dom voelen wanneer ze hard moeten werken om iets onder de knie te krijgen. Zij functioneren vanuit een vaste mindset.

De manier waarop kinderen hun intelligentie en mogelijkheden zien (hun mindset), is van grote invloed op de groei die ze doormaken. Een vaste mindset belemmert ontwikkeling en veroorzaakt vaak faalangst. Een groeimindset zorgt voor motivatie en doorzettingsvermogen en is onmisbaar voor het ontplooien van talenten.

Tijdens de individuele mindsettraining leren kinderen hun vaste mindset om te buigen naar een groeimindset. Zo leggen ze zelf de basis voor (talent)ontwikkeling en groei en helpt mindsettraining hen het beste uit zichzelf te halen.

Kosten mindsettraining

 • Vrijblijvend telefonisch informatie- en kennismakingsgesprek: gratis
 • Eenmalig intakegesprek van 45 minuten: € 45,-
 • 7-weekse training (1 uur per week): € 315,-

Meer informatie
Lees hier meer over mindsettraining

Aanmelden
Meld je aan door te mailen naar info@focusenkids.nl

Individuele training ‘Ik Leer Leren’

Met de ‘Ik Leer Leren’ training ontdekken kinderen hoe ze het best kunnen leren. Hierdoor krijgen ze grip op hun huiswerk en gaat het leren makkelijker en sneller, zodat er ook tijd overblijft voor andere dingen. Aan bod komen:

 • Leerstijl: Wat is je talent en hoe zet je dit effectief in?
 • Leerstrategie: Wat is een slimme aanpak voor leerwerk, maakwerk en rekenwerk?
 • Concentratie: Hoe houd je je bij de les en hoe houd je het vol?
 • Motivatie: Wat doe je met ‘geen zin’ en saaie lessen?
 • Faalangst: Hoe ga je om met spanning en stress?
 • Plannen en organiseren: Van huis- en leerwerk, taakopdrachten en vrije tijd.
 • Evalueren: Hoe pak je je zaken aan en hoe kan het beter?

Ieder onderwerp wordt afgesloten met een eigen leerplan. Deze wordt opgenomen in het persoonlijke werkboek dat volstaat met oefeningen, testen en handige tips. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker. En hoef je er als ouder niet meer zo bovenop te zitten. 

Kosten training ‘Ik Leer Leren’

 • Vrijblijvend telefonisch informatie- en kennismakingsgesprek: gratis
 • Eenmalig intakegesprek van 30 minuten: € 30,-
 • Individuele training: € 65,- per les van 60 minuten (incl. werkboek. Gemiddeld 8 lessen in totaal).  

Meer informatie
Lees hier meer over de training ‘Ik Leer Leren’

Aanmelden
Meld je aan door te mailen naar info@focusenkids.nl

Ga terug naar les 7