fbpx

Aandachttraining

Wat is aandachttraining?
Tijdens aandachttraining maken kinderen kennis met de beginselen van mindfulness voor kinderen. Mindfulness betekent aandacht hebben. Dus niet leven op de automatische piloot, maar met zowel je lichaam als je hoofd zijn bij het ‘nu’. Bewust in het moment opgaan zorgt er onder andere voor dat je beter met stressvolle situaties kunt omgaan, minder piekert, meer rust ervaart, grenzen aanvoelt en deze ook durft uit te spreken.

Mindfulness gaat ook over mild zijn. Voor jezelf en voor anderen. Je leert situaties zonder oordeel te benaderen, je innerlijke criticus te herkennen en te vervangen door een vriendelijke stem die zich richt op wat jij nodig hebt.

Kinderen die deze vaardigheid beheersen hebben daar de rest van hun leven profijt van.

Inhoud aandachttraining
Tijdens de aandachttraining leren kinderen door middel van mindfulnessoefeningen en vaak ook ademhalingsoefeningen bewust te worden van wat ze voelen en denken. Ze leren dat ze hun aandacht kunnen trainen en ervaren hoe ze deze in het hier en nu kunnen gebruiken. Ze merken dat ze door het ontwikkelen van vriendelijkheid en nieuwsgierigheid meer opmerkzaam kunnen zijn en maken kennis met de vele positieve effecten hiervan. Ze raken vertrouwd met de stille plek in hun eigen lichaam en weten hoe ze daar in elke situatie met hun aandacht naar terug kunnen keren.

De thema’s die tijdens de aandachttraining aan bod komen:

  • Samen leren zitten in stilte
  • Luisteren naar je lichaam
  • De aandacht richten op geluiden
  • De vriendelijke ademhaling
  • Hartenwens aan jezelf of aan een leeftijdsgenootje
  • Vang de eerste gedachte
  • Wat doe je als het spannend is?
  • Even stilstaan bij wat ik voel (emoties leren herkennen)

Voor wie?
De aandachttraining is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Locatie
De groepstrainingen worden gegeven bij Dreumeland, Parkzichtlaan 140, 3544 MN in Utrecht (Leidsche Rijn). Kijk voor meer informatie hier.

Groepstrainingen worden ingepland bij voldoende aanmeldingen.

Kosten 8-weekse groeps-aandachttraining:
*
Vrijblijvend telefonisch informatie- en kennismakingsgesprek: gratis
* Eenmalig intakegesprek van 30 minuten: € 30 (incl. btw)
* 8-weekse training (1 uur per week): € 210 (incl. btw) Dit is inclusief cursusmateriaal en een wekelijkse mail met o.a. huiswerk.

Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op.


Individuele aandachttraining
Focus&Kids geeft naast aandachttraining in groepsverband ook individuele trainingen. Kinderen leren tijdens deze training door middel van mindfulnessoefeningen bewust te worden van wat ze voelen en denken en ontdekken dat ze hun aandacht kunnen trainen. Daarnaast is er ruimte om met een plan op maat aan de slag te gaan, samengesteld op basis van de behoeftes van het kind.

Inhoud individuele aandachttraining
Elke individuele training start met een intakegesprek van 45 minuten, waarna door Focus&Kids een plan van aanpak wordt opgesteld. Daar werken we vervolgens één keer per week individueel aan tijdens een training van 60 minuten. We besteden 30 minuten aan aandachttraining/mindfulnessoefeningen. De rest van de tijd werken we aan de doelen van het persoonlijke plan van aanpak, voorbeelden kunnen zijn; zelfvertrouwen, mindset en taakaanpak.

Voor wie?
Individuele training geschikt voor kinderen van 8 t/m 15 jaar.

Locatie
Individuele training is mogelijk in:

Utrecht, bij Dreumeland
Parkzichtlaan 140, 3544 MN Utrecht (Leidsche Rijn)

IJsselstein, bij Juf&Mees
Amerikalaan 66, 3404 WZ IJsselstein

Houten, bij Juf&Mees
De Molen 6a, 3994 DB  Houten

Nieuwegein, bij Santé Fysiotherapie
Middelhoeve 35A, 3439 MG Nieuwegein

Werkwijze individuele aandachttraining
Een individuele training duurt ongeveer zes tot acht weken. Na vijf weken vindt een tussentijdse evaluatie plaats waarin we de voortgang bespreken en bekijken of er aanpassingen binnen of verlenging van de training nodig is.

Kosten individuele aandachttraining
* Vrijblijvend telefonisch informatie- en kennismakingsgesprek: gratis
* Eenmalig intakegesprek van 45 minuten: € 45 (incl. btw)
* Individuele training: € 65,- per 60 minuten (incl. btw) Dit is inclusief een plan op maat, cursusmateriaal en een wekelijkse mail met o.a. huiswerk.
Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op.

Online training voor ouder&kind: ‘Rust en Focus’
Past het beter bij uw kind om (eerst) samen thuis aan de slag te gaan? In de online training ‘Rust en Focus’ maken jullie op een laagdrempelige manier kennis met aandachttraining.
In de training leren kinderen in zeven lessen hoe ze hun aandacht richten op wat ze nu aan het doen zijn. Want zo komen hoofd en lijf tot rust. Elke les bevat ook achtergrondinformatie voor u als ouder.

Lees hier meer informatie.

 

Focus&Kids is MindfulKids gecertificeerd trainer.