Marijke Klomp

“Ik gun alle kinderen meer rust en focus in hun dagelijks leven.”

“Mijn naam is Marijke Klomp. Moeder, leerkracht in het basisonderwijs en eigenaar/trainer van Focus&Kids. Als jonge moeder groeide de hectiek van mijn drukke bestaan me af en toe boven het hoofd. Ik vond rust in ademhalingsoefeningen. Later verdiepte ik me in mindfullness. Er ging een wereld voor me open! Die rust, die focus – die had ik als kind al willen hebben! En die gunde ik mijn kinderen en leerlingen nu ook.

In de klas merkte ik namelijk dat ik kinderen niet goed kon helpen als ze zich druk maakten over een toets of bang waren om fouten te maken. Hoe kon ik die kinderen nou leren hun mindset te veranderen en tegenover een negatieve gedachte een positieve boodschap te plaatsen? Hoe leerde ik kinderen omgaan met prestatiedruk? Hoe komen ze los van de enorme dosis prikkels die zij dag in dag uit te verwerken krijgen?

Ik ben mij gaan specialiseren in mindfulness bij kinderen, in het bijzonder gericht op het onderwijs. Mijn ervaring als leerkracht én als moeder helpt me om met een praktische blik te kijken naar oefeningen en tips die kinderen en ouders werkelijk helpen, thuis en op school.

Met Focus&Kids breng ik sinds 2017 met aandachttraining, Ik Leer Leren en mindsettraining meer rust en focus in het dagelijks leven van kinderen. Met trainingen op scholen geef ik daarnaast andere leerkrachten tools die kinderen in de klas kunnen ondersteunen.

Met mijn trainingen help ik kinderen beter concentreren en leren. Maar wat ik eigenlijk nog belangrijker vind, is dat kinderen die hebben geleerd rust en focus te vinden, hun eigen gedachtes en gevoelens kunnen herkennen en met dat besef de juiste keuzes kunnen maken. En dat is een van de belangrijkste vaardigheden op weg naar een gelukkig leven!”

Meer weten?

Heb je vragen over de trainingen of wil je je kind aanmelden? Neem even contact met mij op!