fbpx

Ouders

Een ‘vol’ hoofd, het is iets wat bijna iedereen herkent. Ook bij kinderen komt het steeds vaker voor. Dat is niet zo gek als u zich bedenkt wat ze allemaal moeten en hoeveel prikkels er dagelijks op ze afkomen. Dit kan o.a. zorgen voor concentratieproblemen, slaapproblemen en veel piekeren.

Tijdens de 8-weekse aandachttraining leren kinderen in een groepje van maximaal 8 kinderen van 8 t/m 12 jaar (individueel t/m 15 jaar) door middel van mindfulnessoefeningen dat ze hun aandacht kunnen trainen. Ook ervaren ze hoe ze hun aandacht bewust(er) in het hier en nu kunnen gebruiken. Ze oefenen met het opmerken van geluiden, letten op wat ze voelen in hun lichaam en proberen een emotie bij zichzelf te herkennen. Deze oefeningen doen ze meestal in stilte en zijn vaak ook ademhalingsoefeningen. Zo ontwikkelen ze dat stukje zorg en aandacht voor zichzelf waardoor ze beter in staat zijn de grens aan te voelen tussen druk zijn en je druk maken. Een vaardigheid waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.

Aandachttraining kan onder andere kinderen helpen die:

 • Veel piekeren
 • Slecht slapen
 • Onzeker zijn
 • Niet tot rust kunnen komen
 • Snel afgeleid zijn
 • Zich niet goed kunnen concentreren
 • Snel boos of verdrietig zijn
 • Zich angstig voelen
 • Het moeilijk vinden om over hun gevoelens te praten
 • Zich zorgen maken over de mening van anderen
 • Alles altijd perfect willen doen

Herkent u uw kind hierin? Laat hem of haar dan deze informatie lezen en/of neem contact op.

Meer behoefte aan een individuele aandachttraining? Dat kan ook! Kijk dan hier voor meer informatie.

Praktische informatie:
De aandachttraining is geschikt voor alle kinderen van 8 t/m 12 jaar (individueel t/m 15 jaar). Een les duurt een uur en wordt gegeven op onze locatie Utrecht (Dreumeland, Parkzichtlaan 140, 3544 MN Utrecht, Leidsche Rijn). Voorafgaand aan de training vindt een persoonlijk intakegesprek van een half uur plaats waarbij de trainer zowel met u als met uw kind kennismaakt.

Kijk hier voor de kosten en onze agenda of neem voor meer informatie en/of aanmelden gerust contact op.

Online training voor ouder&kind: ‘Rust en Focus’
Past het beter bij uw kind om (eerst) samen thuis aan de slag te gaan? In de online training ‘Rust en Focus’ maken jullie op een laagdrempelige manier kennis met aandachttraining.
In de training leren kinderen in zeven lessen hoe ze hun aandacht richten op wat ze nu aan het doen zijn. Want zo komen hoofd en lijf tot rust. Elke les bevat ook achtergrondinformatie voor u als ouder.
Lees hier meer informatie.

Focus&Kids geeft ook andere trainingen voor meer rust en focus: Mindsettraining en de training ‘Ik Leer Leren’.

Ik Leer Leren
Met de ‘Ik Leer Leren’ training krijgen kinderen grip op hun huiswerk, gaat het leren makkelijker en sneller zodat er ook tijd overblijft voor sport, hobby’s en andere dingen. Uiteindelijk hoeven ouders dan minder te controleren en te pushen en dit komt de sfeer in huis beslist ten goede.  Kijk hier voor meer informatie.

Mindsettraining
Doet uw zoon of dochter bij voorkeur alleen gemakkelijke opdrachten, maakt hij of zij liever nooit fouten, ligt faalangst op de loer en voelt hij of zij zich dom als hard werken nodig is om schoolwerk onder de knie te krijgen? Onze individuele mindsettraining kan helpen.

Focus&Kids is MindfulKids gecertificeerd trainer.